Wine in words
Vin sec, proaspăt, cu aciditate ridicată și o aromă deosebită.
Food pairing
Mâncăruri de pește
Vin sec, proaspăt, cu aciditate ridicată și o aromă deosebită.
Mâncăruri de pește
Un vin cu indicii de minerale dulci, sensibile pentru limbă, cât și pentru nas. Riesling Italian este cel mai bine cunoscut pentru vinuri uscate, ușoare și puțin florale.
Mere galbene și citrice, cu note florale și minerale.
Mâncăruri condimentate
Vin demisec de culoare galben-pai cu reflexe verzui strălucitoare. Are aromă de iasomie, de fructe tropicale sau de mirosul florilor de viță de vie. Gustul este fructos, cu multă prospețime, ceea ce îl face plăcut și tentant.
Aroma de iasomie și fructe tropicale
Carne de pui, carne de pește
Vin demidulce de culoare galben-pai cu o aromă tipică de muscat, cu un gust fin și delicat, catifelat.
Parfum de flori de trandafir
Carne de pasăre, sosuri dulci sau dulci-acrișoare, ori deserturi pe bază de fructe
Este un vin dulce. Are o aromă de trandafiri de dulceață, iar după învechire aroma se îmbogățește cu nuanțe de mosc, de stafide sau de miere de albine.
Arome și parfum floral
Mâncăruri condimentate sau brânzeturi maturate
Dezvoltă un potențial aromatic de note de iarbă, trecând prin arome de ardei verde și până la coacăze negre.
Arome de ardei verde și coacăze negre
Carne roșie, carne de vânat, de miel sau de oaie
Se remarcă prin corpolența medie, cu nuanțe aromatice de prune, coacăze sau zmeură.
Arome și parfum de fructe de pădure
Brânzeturi și deserturi
Un vin cu arome schimbătoare, începând de la cele caracteristice de cireșe, prune, căpșuni și pe măsura învechirii ajungând la stafide, gutuie, ciuperci.
Arome și parfum fructate
Carne de peşte, pui şi legume
Cabernet Sauvignon obține culoarea violetă închisă și aromele de coacăze negre de la Cabernet Franc și frunzele sale aromatice de la Sauvignon Blanc.
Arome de coacăze negre
Friptură de vită la cuptor în sos de vin