english version

Rovinex

Zona Vrancei este situata in partea de sud-est a Romaniei, la rascruce de drumuri intre provinciile istorice Moldova, Tara Romaneasca si Transilvania, prima atestare documentara datand din 1431.

In literatura, regasim zona ca fiind vatra baladei Miorita, culeasa de Alecu Russo, in satul montan Soveja, in anul 1853.

Zona a contribuit din plin la completarea manualului de istorie al Romaniei, incepand de la luptele lui Stefan cel Mare, sprijinit de fii Vrancioaiei, pana la bataliile aprige care s-au dat aici in primul si al doilea razboi mondial.

Resedinta de judet este in orasul Focsani, situat pe malul raului Milcov, locul unde fratii romani despartiti de acest rau si-au dat mana jucand Hora Unirii. In amintirea acestui eveniment istoric petrecut in zona noastra, din 1859, ziua de 24 ianuarie se sarbatoreste in fiecare an, in prezenta celor mai inalte oficialitati ale Romaniei.

Vrancea este recunoscuta ca fiind foarte activa nu numai din punct de vedere economic ci si a miscarii placilor tectonice care produc cutremure aproape cu regularitate.

Web design: | Promovare site: Web design, creare site, promovare site Webart