english version

Rovinex

Conform noilor clasificari, zona Vrancea face parte din regiunea viticola Dealurile Moldovei si este recunoscuta ca indicatie geografica sub denumirea de Dealurile Vrancei.

Plantatiile in zona noastra sunt din cele mai renumite soiuri si se gasesc pe o suprafata de aproximativ 25. 000 ha.

Privind de la nord la sudul judetului se pot vedea cele trei mari podgorii ale zonei recunoscuta atat pe plan intern cat si extern pentru calitatea vinurilor obtinute.

Podgoria Panciu - ocupa zona de nord a judetului Vrancea si dispune de trei mari centre viticole: Paunesti, Panciu si Tifesti, vinificarea facandu-se in cele peste 20 de centre de vinificatie amplasate in zona.

Podgoria beneficiaza de un climat umed si moderat, iar datorita reliefului, altitudinii si altor conditii pedoclimatice, in aceasta zona, se obtin vinuri deosebite, atat albe cat si rosii.

Un alt avantaj major pe care il ofera zona, este ca vinurile obtinute au o aciditatea ridicata care recomanda folosirea acestora si pentru obtinerea spumantelor.

Podgoria Odobesti - ocupa zona centrala a judetului si este alcatuita din marile centre Bolotesti, Jaristea si Odobesti, vinificarea facandu-se in peste 35 centre de vinificatie amplasate in aceasta zona.

Expozitia terenurilor viticole si altitudinea medie la care sunt expuse plantatiile ofera avantajul atingerii maturitatii depline a strugurilor.

Zona ne ofera posibilitatea obtinerii vinurilor albe si rosii de cel mai inalt nivel calitativ din soiurile cele mai reprezentative ale tarii.

Podgoria Cotesti - ocupa zona de sud a judetului si este alcatuita din marile centre viticole Vartescoiu, Carligele, Cotesti si Tamboiesti, vinificatia facandu-se in cele peste 40 centre de vinificatie amplasate in aceasta zona.

Podgoria beneficiaza de avantajul latitudinii, expozitiei sudice si a compozitiei solului.

Conditiile ecopedoclimatice favorizeaza cultura vitei de vie, in special pentru obtinerea vinurilor rosii.

Web design: | Promovare site: Web design, creare site, promovare site Webart